Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrotravets vd säger upp sig

Örebrotravets vd Björn Andersson ska sluta sin tjänst. När är inte klart än men faktum är att Björn Andersson sagt upp sig från jobbet.

Annons

Björn, som sedan förra året även är vd på Mantorpstravet, ska vara kvar på de båda tjänsterna under en process där man tar fram en lösning för hur banorna ska lösa den framtida personalfrågan.

– Det blev för mycket jobb helt enkelt att ta hand om båda banorna. Jag har kört slut på både tid och motivation, säger Björn och fortsätter:

– Det är dags att göra om organisationen på banorna. Det har blivit mindre organisationer och det krävs så mycket mer så jag tycker det är läge att göra om profilen på de här tjänsterna. Därmed tyckte jag det var lämpligt att kliva av och låta någon annan ta över den nya rollen.

Björn har varit vd på Örebrotravet i åtta år och under hans ledning har banans ekonomi vänt från att varit väldigt dålig till att vara riktigt stark. För att vända den ekonomiska skutan krävdes verkligen ett ekonomiskt stålbad för banan, något man gick stärkt igenom.

Eftersom det inte

är klart när Björn kliver av som vd på Örebrotravet har han heller inte sett sig om efter något annat jobb.

– Nej, nästa styrelsemöte är på måndag och då ska styrelsen ta ställning till den här frågan och se hur man lägger upp det. Jag har även planerat att sluta med det här, försöka landa lite efter det och sedan ladda om för att försöka hitta något annat, säger Björn Andersson avslutningsvis.

Per-Anders Johansson

Mer läsning

Annons