Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petade ur svenska laget

Niklas Jonsson och Caral är på plats i Barcelona. Men Örebroekipaget får inte rida torsdagens grundomgång i världsfinalen i nationshoppning.

Annons
Niklas Jonsson och Caral.

Örebroryttaren Niklas Jonsson, 39, och hans elvaåriga valack Caral fick en plats i det svenska laget till världsfinalen i nationshoppning i Barcelona när superstjärnan Rolf-Göran Bengtsson tackade nej.

I övrigt ställer Sverige upp med exakt samma lag som i VM i augusti, och det är de fyra ordinarie ryttarna som förbundskapten Sylve Söderstrand nu väljer att satsa på i torsdagens grundomgång.

Bara fyra av fem i laget får rida där, och det är alltså Jonsson som ställs åt sidan till förmån för Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Alexander Zetterman. Däremot finns möjligheten att örebroaren blir inbytt till en eventuell final på lördag.

– Det är ett beslut som tas efter första rundan. Annars får jag ladda för GP-hoppningen på fredag i stället, säger Jonsson som säger att han inte är besviken.

– Jag lägger ingen värdering i det där. I grund och botten var jag sist in i laget. Min inställning är att vara redo när jag får chansen, och att det skulle vara jäkligt kul att få vara med och bidra. Men får jag inte det så är det inte hela världen.

Läs mycket mer om Niklas Jonsson i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons