Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinman vill samarbeta mer med näringslivet

Rinman Education vill stärka samarbetet med lokala näringslivet. Ett gemensamt mål är utbildade människor. Nu håller man öppet hus tillsammans.

Intresset för de tekniska utbildningarna på gymnasiet har sjunkit generellt sett i hela landet. Vissa orter har tvingat lägga ner den typen av utbildningar.

På Rinman Education i Hällefors känner man av trenden.

– De senaste åren har vi inte fyllt de 16 platser vi har per årskurs. Nu ligger vi på 8-9 elever i snitt, men haft färre också vissa år, säger säljansvarige Stefan Molander.

Marknadsföring är viktigt och för att bli ännu starkare på området etablerar Rinman ett djupare samarbete med det lokala näringslivet.

– Vi har samma önskemål om att vi får kompetenser på hemmaplan. För företagen blir det en trygghet att det finns personal att tillgå på orten, för oss som utbildare att vi får elever.

Konkurrensen

om elever är hård i dag konstaterar Stefan Molander.

– Och många har förutfattade meningar om industrijobben. Vi vill få bort den negativa stämpeln som är vanlig.

Rinman håller öppet hus 2 september i samarbete med en rad företag i närområdet som passar på att visa upp sig i en minimässa. Inbjudna är elever som nyss börjat årskurs 9 och deras föräldrar.