Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne fick beröm av EM-hjälten

ÖSK-målvakten Jacob Rinne snuvade AIK på stora silvret. Och fick beröm av en EM-hjälte efteråt.

- Det är en duktig målvakt, inget snack om det, säger Patrik Carlgren.

I somras skapade det svenska U21-landslaget fotbollsfeber i Sverige. EM-guldet i Tjeckien var lika överraskande som bejublat.

AIK-målvakten Patrik Carlgren stod alla matcher och blev stor straffhjälte i finalen mot Portugal med två avgörande räddningar.

På den svenska bänken, som reserv, satt Jacob Rinne oich följde dramat.

På lördagen sammanstrålade de båda U21-kompisarna på nytt, på Behrn arena. De båda målvakterna stod länge och pratade med varandra ute på planen före avspark.

Och när matchen började var det Rinnes tur att stjäla huvudrollen. I slutet, när gästerna jagade ett segermål, snuvade ÖSK-målvakten AIK och Carlgren på stora silvret med två superräddningar inom loppet av två minuter:

85:e minuten: AIK:s skyttekung Henok Goitom klackade bollen efter en hörna men Rinne kastade sig och fick undan bollen på mållinjen.

87:e minuten: Ny jättechans för Goitom som kom perfekt på ett inlägg från högerkanten. Men en ny jätteräddning av Rinne.

Räddningar som innebar att AIK fick nöja sig med tredjeplatsen i årets allsvenska och lilla silvret istället för det stora som istället gick till IFK Göteborg.

Patrik Carlgren kunde bara konstatera att hans landslagskompis gjorde några viktiga räddningar i slutet.

- Det är vad vi målvakter är till för, säger han.

Hur pass tajta är ni efter EM-guldet?

- Vi är ett lag, man kommer alltid att påminnas om det, vi kommer alltid att vara tajta.

- Vi skriver lite till varandra ibland. Sms och så, säger Carlgren.

EM-hjälten ansåg att hans AIK borde ha vunnit matchen.

- Jag tycker att vi dominerade matchen helt och hållet. Vi måste sätta våra lägen men de är duktiga på att kontra. Vi öppnade oss ganska mycket när vi måste gå mycket framåt för att göra mål.

Nöjd med säsongen?

- Klart att man velat haft guld, det är det vi strävat efter. Men personligen är jag nöjd med det jag presterat under säsongen, säger Carlgren.