Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne: "Kommer med tron att de värvat mig som förstamålvakt"

Jacob Rinne byter ÖSK mot Gent. Nu berättar han själv för NA om övergången.

Efter 2,5 säsonger i ÖSK flyttar Jacob Rinne till belgiska toppklubben Gent.

Efter dubbla läkarundersökningar skrev han på fredagen på ett fyraårskontrakt med klubben, och på flygplatsen i Bryssel, på väg hem till Sverige för att ordna det sista med flytten, tog han sig tid att prata med NA.

– Det har varit mycket i dag. Upp tidigt för den andra läkarundersökningen, den första gjorde vi i går, och sedan var det dags för kontraktsskrivande och allt sånt där. Nu åker jag hem, men jag flyger ned igen på måndag och ska göra första träningen på tisdag. Laget är på träningsläger och kommer hem i morgon, och det var lite snack om jag skulle stanna kvar över helgen för att träffa alla, men jag vill hellre komma hem och fixa det som behöver fixas så jag kan komma ned på allvar sen, säger Rinne.

Kontraktet är på fyra år, var det ditt eller deras önskemål att det skulle bli så långt?– Det var deras, men jag ser ingen anledning till att det varken skulle vara kortare eller längre. Jag är nöjd med avtalet.

Hur ser klubben på dig?– Jag kommer dit med tron och förhoppningen att de har värvat mig som förstamålvakt. Förhoppningen är alltid att få starta när säsongen drar igång.

Är det de indikationerna du fått av tränaren?– Ska jag vara ärlig har jag inte hunnit träffa honom än, eftersom de är på träningsläger.

Vilket intryck har du annars av klubben?

– Deras ambition är att vara med och fajtas om guldet och champion league-platserna. Man märker att det var en liten besvikelse att de inte tog sig till champions league-kvalet i år.

Vad vet du om belgisk fotboll, då?

– Jag har faktiskt rätt dålig koll. Förhoppningsvis blir det lite mer tv-sänt nu när jag går ditt (skratt). Skämt åsido ska det bli spännande att upptäcka något nytt.

Övergången innebär att det inte blir något OS för din del, hur känns det?– Det hade förstås varit grymt att få vara med i OS, det hade varit hur fett som helst. Men det var inte det man gick och drömde om som barn. Det här får komma i första hand.

Nu får du chansen att slå dig in i A-landslaget i stället. Det här lär väl förbättra dina chanser?– Jag kunde inte ha sagt det bättre själv, det är väl det man hoppas på. Men det kommer som en bonus, det är inte så att jag valt klubb efter det. Men det är ytterligare en sak som är på plussidan med en flytt.