Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne: "Mer intressant att se de andra namnen"

Föga oväntat var Jacob Rinne en av två målvakter i OS-truppen.– Det var nästan mer intressant att se de andra namnen, säger ÖSK-målvakten.

Annons

Han var reservmålvakt när U21-landslaget tog det sensationella EM-guldet förra sommaren. Med dåvarande förstemålvakten Patrik Carlgren som överårig inför OS i Rio pekade mycket på att Jacob Rinne, 22, skulle bli uttagen i OS-truppen.

Och i takt med hans storspel, både under förra hösten och under våren har det mer eller mindre varit klart.

– Jo, jag hade väl räknat med att bli uttagen, i alla fall efter hösten och våren, säger Rinne.

När fick du beskedet?– Samtidigt som alla andra. Det var skönt att få det bekräftat. Men det var nästan mer intressant att se de andra namnen, säger Rinne och skrattar.

Tillsammans med Andreas Linde, Molde, är han en av två målvakter i bruttotruppen. Men båda kommer att finnas med i den slutgiltiga truppen.

– Ja, de som är med i bruttotruppen är väl de som är med på listan till SOK. Så då är det väl bara reserver som kan ersätta, säger Rinne.

Sverige kommer i OS att ställas mot Japan, Nigeria och Colombia.

– Helt ärligt har jag ingen aning om vad som väntar oss. De lagen är väl i samma situation som vi att man inte riktigt vet vilka spelare som kommer loss.

Om du får drömma iväg lite, hur tror du det kommer kännas att få stå i OS?– Det skulle ju vara hur stort som helst, men det är svårt att förklara så här innan OS. Man får försöka reflektera lite efteråt. Men också passa på att njuta, så klart.

Fram tills dess att landslaget samlas är det dock ÖSK som gäller för hela slanten.

– Det är där jag har mitt fokus. Jag har inte lagt så värst många tankar på OS ännu.

Ni samlades efter semestern i måndags. Var det ringrostigt?– Nej, nej. Det där sitter i ryggmärgen, säger Rinne och garvar.