Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne om ryktet: "Vet ingenting"

Belgiska Genk är intresserat av ÖSK-målvakten Jacob RInne. Detta enligt fotbollssajten Fotbolldirekt.com.

Annons

Själv säger Jacob Rinne när NA når honom på lördagkvällen:

- Helt ärligt, det är inget jag vet någonting om. Att det finns klubbar som varit och tittat på mig, det vet jag. Men vilka och när har jag ingen aning om. Det är min agent som sköter allt sånt.

ÖSK-målvaktenhar en fin vår bakom sig. Ansedd av många som allsvenskans bäste målvakt de första tolv omgångarna.

Han är dessutom ung, 22 i några veckor till, och det är naturligt att blickar då riktas åt örebroarens håll.

- Det är klart att det vore intressant om något skulle dyka upp, men det beror ju på vad och var det är. Det vore forligt att få en chans att bli utlandsproffs någon gång, det är dit man vill till slut. Men det är så mycket som ska stämma. Jag har trots allt bara spelat en halv säsong i allvenskan än, säger "Jacke".

 Nu är han högaktuell för spel i OS, för det svenska landslag som skickas dit. Och det vore förstås ett fint skyltfönster.

Om han blir uttagen, och om ÖSK släpper honom. Flera andra klubbar, däribland allsvenska AIK och Häcken, har sagt att de inte tänker släppa spelare till OS-truppen.

Har du fått något löfte av ÖSK om att få åka?

- Nej, men vi har pratat om det och sagt att vi ska hitta en bra lösning om det blir aktuellt. Det får du tolka som du vill, säger Rinne.

Vilket antagligen betyder att han får åka om han vill.

- Vi har ju en bra backup i ÖSK, så på det sättet bör det inte vara ett problem, säger han själv, om menar då Oscar Jansson, som med säkerhet är allsvenskans bäste målvakt utan speltid.