Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne om tavlan: "Nonchalant"

Landlagsdebuten i U21 höll på att bli en mardröm för Jacob Rinne. En tavla gav 0-1 till Tjeckien.
- Skönt att vi kunde komma tillbaka, säger Rinne till NA.

BK Forwards Jacob Rinne fick hoppa in i målet i den andra halvleken vid ställningen 0-0. Det blev en riktig mardrömsstart på matchen. Han fick en bakåtpassning och skulle skjuta iväg bollen. Det slutade inte bättre med att han sköt den rätt på en framstormande Jiri Mares och bollen studsade retfullt in i mål.

- Det är lite för nonchalant helt enkelt. Tråkigt att vi bara får en poäng i och med detta och att det sker i min debut i U21-landslaget. Men jag tycker jag spelade upp mig sedan, säger Rinne.

Det kan man lugnt säga. Rinne sattes på flera prov och i 76:e minuten räddade han ett friläge. Och sedan kunde Branimir Hrgota kvittera till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

- Det var skönt att vi kunde komma tillbaka, säger Rinne.

Annars har det varit jobbiga dagar för den unge målvakten. Kvalförlusten mot Falkenberg sitter fortfarande på näthinnan.

- Jag har mått fruktansvärt dåligt faktiskt och det har varit jobbigt att koppla bort det. Men under matchen lyckades jag stänga bort det i alla fall, säger Rinne.

ÖSK:s Kalle Holmberg fick spela från start och gjorde det ensam på topp. I paus byttes han ut, vilket var förbestämt.

- Roligt att få göra debut i U21 och att få starta, men det var väl lite hugget som stucket. Nicklas Bärkroth spelar också på min position och det hade väl lika gärna kunnat bli att man fått spela andra halvlek i stället, säger Holmberg.

Vad säger du om din insats?

- Jag är relativit nöjd. Framför allt tycker jag vi avslutade bra i första halvlek. Synd att vi inte fick med oss något mål då, säger Holmberg.