Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rinne: "Som det ser ut kör jag på i ÖSK"

Nu bemöter Jacob Rinne uppgifterna om att han skulle vara på väg till belgiska Gent.– Som det ser ut nu kör jag på i ÖSK under hösten, säger Rinne till NA.

Annons

Det var en ganska fåordig Rinne som NA fick tag på efter att uppgifterna om en övergång till Gent kommit ut.

– Det skrivs mycket om en. Näe, men jag vet inte. Jag kan inte säga så mycket. Än så länge kör jag på i ÖSK och som det ser ut kör jag här i höst, säger Rinne.

Skulle det bli en flytt till Gent är hans OS-medverkan osäker, uppgav Fotbollskanalen. Även där kan inte Rinne säga allt för mycket om.

– Ja, där får du nog samma svar.

Som du var inne på skrivs det mycket om dig nu. Hur reagerar du på allt du hör?– Man får så mycket berättat för sig att man inte har så jättemycket koll på vad som skrivs. Vänner frågar vad som händer och det känns ibland som de och media vet mer än vad jag vet, säger Rinne.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark vill inte säga för mycket.

– Jag kan inte kommentera det där, tyvärr. När någonting blir klart så blir ni först att veta, säger Sköldmark.

Men rent allmänt borde det väl finnas stort intresse kring honom?– Visst är det så. Det är många spelare som har presterat bra och han i synnerhet. Klart att det är en högprofilerad spelare, säger Sköldmark.

När NA fick tag på Jacob Rinne hade han fullt schå med att förbereda sig inför U21-matchen mot Hammarby där han var uttagen. Men han räknade inte med spel.

– Man har lite småskavanker hela tiden, men är lite försiktigare nu i uppstarten. Ska inte säga att det är oviktiga matcher nu, men ...

... det kommer viktigare matcher?– Precis, säger Rinne.

Frågan är om dessa matcher sker i ÖSK eller i Belgien.