Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivalerna drabbar samman på nytt – så ser du derbyt mellan BIK Karlskoga och Örebro: "Unikt tillfälle"

Det är två rivaler som sällan stöter på varandra.
Men nu får du se dem göra upp igen.
NA sänder direkt när Örebro Hockey träningsmatchar borta mot BIK Karlskoga på onsdag.

LIVE-TV onsdag 14 augusti 18.50: Se heta rivalmötet mellan BIK Karlskoga och Örebro Hockey

Ett dynamitladdat derby direkt från Nobelhallen.

Det är vad som står på schemat när NA tv-sänder Örebro Hockeys första träningsmatch den här säsongen.

– Det känns såklart jättekul att kunna erbjuda våra tittare ett klassiskt derby som start på försäsongen. Alla känner ju till den historiska rivaliteten mellan lagen, men det blir också ju ett unikt tillfälle eftersom att de inte stöter på varandra så ofta längre, säger Markus Josefsson, nyhetschef för sporten i Örebro.

Vad är dina förväntningar på Örebro med en månad kvar till SHL-starten?

– Min allmänna känsla är rätt god, faktiskt. Det känns som att Niklas Eriksson skapade ett slags lugn när han kom till klubben och nu när Christer Olsson anslutit har man stora chanser att bygga vidare på den grunden. Det ska bli spännande att se vad de kan hitta på tillsammans.

– Bara det faktum att Christer Olsson lämnade Leksand för Örebro tycker jag är ett gott betyg med tanke på den stora satsning Leksand gör. Det visar hur mycket han brinner för Örebro Hockey.

Några spelare som du är extra nyfiken på i kväll?

– Örebro fortsätter att satsa transatlantiskt och man vet ju nästan på förhand att någon import kommer att lyckas och att någon kommer floppa. Där får vi kanske en fingervisning redan i den här matchen, säger Markus Josefsson.

David Hellsing och Lasse Wirström kommenterar kvällens match som du ser på na.se med start 19.00. Söndag 1 september sänder vi även bortamatchen mot Södertälje.

För den som inte följt våra tv-sända matcher tidigare, varför ska man titta och vad kan man förvänta sig?

– För själva matchupplevelsen först och främst, men också för kvaliteten på själva sändningarna. Alla som följde våra sändningar från Köln när Örebro träningsmatchade där förra säsongen vet att vi börjar bli proffs på det här. Det är klart att vi kommer fortsätta leverera sådan produktioner även i fortsättningen, säger Markus Josefsson.

Så gör du för att se kvällens match!

Som prenumerant på NA behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar, de ingår i din prenumeration! Genom att logga in på na.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Har du inloggningsuppgifter?

1. Vad bra! Gå till na.se/logga-in-nu och fyll i inloggningsuppgifterna till ditt konto.

2. Klart! Du behöver bara logga in en gång på din dator, surfplatta eller mobil för att alltid vara inloggad. Saknar du inloggningsuppgifter?

1. Bara lugn. Börja med att gå in på na.se/logga-in-nu

2. Längst ned finns en länk med texten "Skaffa inloggningsuppgifter här". Klicka på den och följ instruktionerna.

3. Fyll i personnummer (som användes när du tecknade prenumerationen) eller kundnummer (finns på senaste fakturan) och ditt postnummer. Klicka på "Ok, fortsätt".

4. Fyll i e-postadress och välj ett lösenord. Det här blir dina inloggningsuppgifter. Fyll i dem och spara. Fyll i övriga obligatoriska uppgifter.

5. Klart! Behöver du hjälp? Besök na.se/kundservice, här får du svar på dina frågor och du är även välkommen att kontakta oss. Har du frågor om sändningarna kan du ringa vårt kundcenter på 010-709 70 05.