Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin på pallen – för första gången

Säsongens första race. Då tog Robin Fredriksson karriärens första pallplats i Formula STCC Nordic.

Tredje säsongen gillt, typ. Robin Fredriksson – som bäst tidigare fyra under sina två säsonger i det som tidigare hette Formel Renault och som är både SM och nordiskt mästerskap i formelbil för juniorer – slog på söndagen till med en tredjeplats när premiären av årets mästerskap, nu under namnet Formula STCC Nordic, avgjordes på flygfältet i Skövde.

– Skönt att få till en topp tre-placering redan i det första heatet, säger Fredriksson i ett pressmeddelande.

Gyttorpsföraren körde upp sig från femte startposition till en pallplats i första racet, och följde upp med en fjärdeplats i söndagens andra race, två tiondelar bakom tredjeplacerade Emma Svensson. Resultaten ger en tredjeplats även i sammandraget efter den första racehelgen, där Linus Lundqvist, som var etta och tvåa i racen, toppar närmast före Hugo Nerman. Klassen körs under sex av sju STCC-helger i år, samt har en deltävling i finska Alastaro i augusti.