Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockband intar hamnscenen

I morgon fylls hamnen av rockmusik. Nio olika band från södra Närke kommer att spela. Ett av dem är ”Where’s David”, som uppskattar att få spela på hemmaplan.

Annons

De fyra medlemmarna i ”Where’s David” bor alla i närheten av Askersund och spenderar just nu lite extra tid i replokalen. Dels för att det är sommarlov, dels för att träna inför söndagens framträdande när vänner och familj kommer och tittar. De har till och med skrivit en egen låt den här veckan.

– Det är roligare att spela för folk vi känner. Det är lättare att fråga vad de tycker, de är ärligare, säger Nils Falkenström som spelar bas i bandet.

Vägen till vänskap har inte varit spikrak på grund av lite fotbollsrivalitet. Men genom musiken blev de fyra killarna nära vänner och umgås nu nästan jämt. Bandet har de både för att det är roligt och för att de vill hålla på med musik i framtiden.

– Vi struntar inte i allt annat, såsom skolan, men det är klart, man vill alltid bli något, tycker trummis Jim Johansson.

Medlemmarna har spelat ihop i cirka ett och ett halvt år. Deras musikstil är inte helt enkel att definiera.

– Vi vet knappt själva, det är en blandning, av typ rock och pop. Fast inte riktigt, lite mesigare rock kanske, skrattar Johan Wiktorsson, gitarrist och sångare.

”Hamnrocken” arrangeras för första gången och är ett samarbete mellan ABF och Studieförbundet Vuxenskolan som genom arrangemanget vill visa upp kulturlivet.

– Det är roligt att banden kan komma ur replokalerna och visa upp sig. De håller bra kvalitet, säger Peter Franzén, från Studieförbundet Vuxenskolan.

”Hamnrock 2010” pågår mellan klockan 14 och 21 på Askersunds hamnscen med fri entré. Övriga band som spelar är Last Out, Nevermind yesterday, Meane, Mix-Trix, Pray for tomorrow, Nex Erus, Karimz och Carina Cederlund The CC-Boys.

Annons