Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockpart bygger ut

Rockpart AB i Ullersäter utanför Frövi investerar 4,5 miljoner i en ny produktionshall och nya maskiner. Bygget har påbörjats i dagarna och ska vara klart den sista april.

– Vi gör en hårdsatsning, säger vd Anders Larsson. Markarbetena är nu igång.

Företaget, som bland annat tillverkar fasader i aluminium, metallpartier, dörrar och fönster, har fått gjort vissa förändringar när det gäller utbyggnaden. Detta sedan Banverket avstyrkt bygglov för den tänkta utbyggnaden eftersom den skulle hamna för nära järnvägen.

Skyddsavstånd

Banverket anser att ingen ny bebyggelse bör byggas inom 30 meter från närmaste spårmitt. Det ger ett skyddsavstånd för farligt gods vid urspårning och även utrymme för eventuella räddningsinsatser.

– Vi har styrt om en del i den befintliga lokalen och även flyttat några väggar för att tillmötesgå Banverkets synpunkter. Efter dessa ändringar fick vi klartecken, säger Anders Larsson.

Nu har företaget också fått muntligt besked om bygglov av Bergslagens miljö- och byggförvaltning. Anders Larsson räknar med att det skriftliga bygglovet kommer vilken dag som helst.

– De ändringar vi gjort innebär bland annat att lagerdelen hamnar närmast järnvägen, säger Anders Larsson.

Rockpart har haft gott om order under högkonjunkturen. De senaste månaderna har dock efterfrågan minskat. Nu börjar det bli fler objekt att räkna på igen. Men konkurrensen är tuff.

– Vi har en del att göra. Produktionen går dock inte för fullt. Men vi har så vi klarar oss. Jag hoppas vi kommer att få mer att göra senare i år.