Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rogic räddade en ÖSK-poäng i hemmapremiären

Först blev han snuvad på en straff. Men i slutet kvitterade Filip Rogic till 1–1 och räddade en poäng i allsvenska hemmapremiären mot IFK Norrköping.

Annons

Det blev inga 10 000 men 8615 åskådare kom till den allsvenska hemmapremiären. Bland dem runt 2000 Norrköpingssupportrar som rest de elva milen till Örebro i 21 bussar.

Publiken fick se ÖSK göra en bra första halvlek men en rad heta chanser. Redan efter fyra minuters spel ropade hemmapubliken på straff när Filip Rogic föll i en närkamp med Ian Smith.

– Det kändes som jag kom först och skulle skjuta och han fastnade i benet. I mina ögon är det hundra procent straff, säger Rogic i Cmores sändning.

ÖSK fortsatte att skapa chanser. I 24.e minuten blev Daniel Björnquist helt fri till höger i straffområdet, men skottet gick rakt på täckande målvakten Isak Pettersson.

Även Kennedy Igboananike och Nahir Besara var inblandad i farligheter, och även Norrköping hade en del chanser, men första halvleken blev mållös.

Direkt efter pausvilan chocköppnade Norrköping, med förre ÖSK-anfallaren Kalle Holmberg i en av huvudrollerna.

I 46:e minuten fick Holmberg får jätteläge sedan två ÖSK-are krockat i straffområdet, men ÖSK-målvakten Oscar Jansson gjorde en fin reflexräddning på vänsterskottet.

Men bara två minuter senare skulle Holmberg och Norrköping få sin revansch. Kalle slog ett inlägg från vänster där Ian Smith mötte vid bortre stolpen och 1–0 till gästerna.

Norrköping behöll länge ledningen. ÖSK-tränaren Axel Kjäll gjorde tre byten och satte in Sebastian Ring, Simon Amin och allsvenske debutanten Isaac Boye.

Och i 84:e minuten kom kvitteringen. Filip Rogic fick revansch för den uteblivna straffen i början av matchen. Inhoppare Boye tog emot ett långt framspel centralt, provade skott som täcktes, men bollen hamnade hos Rogic som klippte till med vänstern och ÖSK hade äntligen spräckt nollan i årets allsvenska.

ÖSK jagade ett segermål i slutet, bland annat hade Nordin Gerzic ett giftigt skott, och på stopptid nickade Rogic utanför.

Sista chansen fick dock Norrköping och Kalle Holmberg men nicken smet strax över.