Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röjler under nio timmar i Ultravasan – KFUM vann stafetten

Han har varit med i tre OS – med skridskor på fötterna. På lördagen knöt Johan Röjler i stället på sig löparskorna, och sprang från Sälen till Mora på under nio timmar.

Det blev favoritseger när den första upplagan av Ultravasan, en löptävling på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora, avgjordes på lördagen.

Hemmalöparen Jonas Buud klarade de nio milen på 6.02.03 – ett kilometersnitt under 4.02. Brittiske tiomilsmästaren Steven Way var tvåa, men slagen med över tio minuter. Brittiskan Holly Rush snabbast av damerna på 7.09, 13,5 minuter före tvåan Mimmi Kotka, Sverige.

Bäste länslöpare blev Granbergsdals Thomas Eriksson, i mål på 116:e plats med tiden 8.56.06. Bara tre platser bakom sprang tripple olympiern, i skdridsko, Johan Röjler i mål på 8.57.08.

Örebro AIK:s Sara Richert, som berättade om sin ultralöpningssatsning i lördagens NA, slutade på 16:e plats i damklassen efter att med 15 sekunders marginal ha klarat att gå under tio timmar på de nio milen.

Klubbkompisen Tina Åbjörn sprang i mål som 23:a på tiden 10.21.49.

I Vasastafetten, där tio löpare delar på niomilasträckan, vann KFUM Örebro mixedklassen och var trea totalt på tiden 5.29.08, efter att Tim Sundström, som så sent som i torsdags sprang 1 500 meter på DN-galan, kutade avslutningen från Eldris till målet på 29.25 – i 3.19-tempo per kilometer. Övriga löpare i segerlaget var William Fransson, Per Sjögren, Albin Olausson, Lukas Melander, Linus Rosdal, Karin Forsberg, Antje Torstensson, Erika Bergentz och Jonas Rosengren.

Karlslund blev fyra i herrklassen och femma totalt på 5.39.40, bland annat efter en fin prestation av VM-orienteraren Filip Dahlgren som sprang upp laget från åttonde till andra plats på långsträckan Evertsberg–Oxberg. Lag "Idrottsarrangören Mats Andreasson" vann Stafettvasans herrklass och totalt på 5.04.05.

Läs mycket mer i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!