Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roman 26:a i Svenska rally: "Gick rätt så bra"

Det blev till slut en 26:e-plats för Joakim Roman i Svenska rallyt.
– I dag har det gått rätt så bra faktiskt, säger Roman.

Annons

Det blev en tämligen odramatisk avslutande dag på rallyt för örebroaren. I alla fall jämförelsevis med tidigare dagar, som i fredags där han bland annat blev stoppad av polis på väg till starten till en av sträckorna.

LÄS OCKSÅ (PLUS): Stoppades av polis under Svenska rallyt – och oturen fortsatte: "Försökte få honom att posta boten"

– Men jag glömde berätta för er att jag blev påkörd fem gånger också. Han körde på oss på transporten och kom sedan ifatt oss på sträckan. Problemet var det inte fanns någonstans att ta vägen, säger Roman.

Han var 26:a inför avslutningen på söndag och när tävlingen var över hade han varken tappat eller avancerat i listan.

– I dag har det gått rätt så bra faktiskt utom på slutet kanske. Men det fanns heller inte mycket att fajtas om. Men ändå en bra avslutning.

Trots allt tar han åter med sig en upplevelse över de fyra tävlingsdagarna.

– Som jag sa en annan gång så är det som att spela VM-final i fotboll för mig. Sedan är det kanske många som tycker att man inte hänger med, men resten av startfältet är ju världselit. För mig är det j ju mer på hobbynivå, säger Roman.

Svenska rallyt vanns av finländaren Jari.Matti Latvala. Bäste svensk blev Pontus Tideman med en niondeplats.