Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roman har chans på en pallplats

Växellådan rasade redan i torsdags – men Örebros VM-hopp Joakim Roman har fortfarande chans på en pallplats i sin klass i Svenska rallyt.

Annons

Joakim Roman och kartläsaren Marcus Sundh fick sämsta tänkbara start på VM-rallyt när växellådan rasade på specialsträcka två i torsdags, Han tvingades starta om rallyt på fredagen med 20 minuters strafftid - och då gick det bättre.

- Dagen har rullat på ganska bra och om problemen inte varit hade vi faktiskt slagits om segern i klassen, konstaterar Roman.

Gianluca Linari från Italien

leder RC2 grupp N-klassen.

- Honom har vi haft en sekundfight med hela dagen. Resten har vi slagit på i princip alla fredagens sträckor, säger Roman.

- Polacken Kabacinski, som ligger närmast före i totallistan, har jag kört in närmare tre minuter på under dagen. Vi hoppas på lite stolpe in sista dagen så att vi når pallen.

Roman ligger efter 16 av 24 sträckor på fjärde plats i klassen, och 34:a totalt i rallyt. Näst sist av de förare som fortfarande är kvar i rallyt. Roman är 43 minuter och två sekunder bakom totalledaren Jari-Matti Latvala, Finland.

Örebros veteran Stig Blomqvist,

som vunnit Svenska rallyt sju gånger, är med i år igen - nu i den historiska klassen.

 - Jag åker mitt på vägen i ett behagligt tempo, säger Stig till emotorsport.se efter fredagens fyra sträckor där den femte sträckan ströks för de äldre bilarna.

Stig ligger femma i klassen och väntas öka lite under lördagen. Norrmannen Petter Solberg leder i överlägsen stil.