Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roman tredje bäst - och näst sist

För första gången i sitt liv vann Örebros rallyförare Joakim Roman VM-sträckor i sin klass. Det räckte till tredje plats i klassen – men totalt i Svenska rallyt blev han 29:a och näst sist.

Annons

Joakim Roman fick sämsta tänkbara start på rallyt när växellådan rasade redan på andra sträckan i torsdags.

Roman fick starta om rallyt med 20 minuters strafftid. Men när örebroaren på lördagen klev ur sin Subaru efter målgången i Värmland var det med ett leende på läpparna.

- Det gick otroligt bra i dag och jag tog mina första sträcksegrar någonsin i Svenska rallyt, ja i VM över huvud taget, säger Roman som tävlar i N4-klassen för grupp N-bilar över två liter.

- Bland annat vann jag de tre sista sträckorna, påpekar han.

Totalt i rallyt slutade Roman på 29:e plats, näst sist av alla som tog sig i mål. Men i sin klass körde Roman och kartläsaren Marcus Sundh upp sig från fjärde till tredje plats under sista dagen sedan tysken Maximilian Koch åkt av och brutit.

Italienaren Gianluca Linari vann klassen före spanjoren Joan Font Guizxaro.

- Extremt kul att bli trea, men hade jag sluppit växellådsproblemen hade jag vunnit klassen och det hade varit ännu roligare, säger Roman.

Ska du köra fler VM-rallyn framöver?

- - Det återstår att se. Jag funderar på att byta klass och åka i en större klass. Men det kostar också mycket pengar. Jag får tacka alla samarbetspartners som gör det möjligt för mig att köra på den här nivån, säger Roman.

Totalt i Svenska rallyt blev Roman tredje bäste svensk efter Pontus Tidemand, åtta i tävlingen, och Fredrik Åhlin som slutade på 13:e plats.

I den historiska klassen tog förre världsmästaren Petter Solberg hem segern, 41,9 sekunder före tvåan Arne Rådström.