Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roni: Det kan bli en rolig höst

Om tre dagar stänger det internationella övergångsfönstret. Och det mesta tyder på att ÖSK:s finske landslagsman Roni Porokara blir kvar säsongen ut.

–Det ska mycket till för att jag lämnar nu. Det kan bli en rolig höst, säger han.

Vänsteryttern har varit ryktenas man i stort sett hela säsongen efter det att vinterns affär med Maccabi Haifa sprack. Under sommaren har han placerats i bland annat engelska, tyska och italienska klubbar för att bara nämna några länder. Men efter storsegern mot Helsingborg och en ny insats som visar gryende form avslöjar han att klubbdressen med största sannolikhet förblir svart och vit resten av säsongen.

–Det måste komma ett väldigt bra bud nu på slutet för att jag ska lämna. Det måste vara något extra intressant. Jag vill vara med och uppleva den allsvenska toppstriden i ÖSK, säger Roni Porokara.

–Det kan bli en rolig höst och vi spelar bra fotboll. Jag stannar gärna säsongen ut.

Felaktigt beslut

Mot HIF var han inblandad i flera heta situationer. Redan i den nionde minuten hade han en boll i mål som betydde 2–0. Trodde alla. Men domaren underkände det för offside på Paulinho som stod i skottbanan.

Reprisbilderna visade att det var ett felaktigt beslut.

–Jag fattar inte att han inte såg försvararen som stod nedanför på kanten. Men skriv till förbundet att jag vill ha det målet i min statistik efteråt, skämtar Roni Porokara.

Tio minuter senare blev han frispelad till vänster och hittade Bedoya vid främre stolpen som styrde in bollen. Även detta mål underkändes tveksamt för offside. Denna gång på Porokara.

–Känns som vi hade oflyt där. Det hade lika gärna kunnat bli godkänt.

Blev ni frustrerade när ni fick målen underkända?

–Klart man tänkte på det i fem minuter. Men vi spelade så bra att det hela tiden kändes som att vi skulle få fler chanser.

Mycket riktigt. Efter ännu ett bortdömt offsidemål av Bedoya kom till slut viktiga 2–0 med tio minuter kvar av halvleken. Porokara snurrade upp Markus Holgersson och spelade snett inåt bakåt till Magnus Kihlberg som bredsidade in bollen.

–Det var viktigt att få med sig in i paus. Vi gör ju en underbar första halvlek och körde över Helsingborg. De hade ingenting.

Kört extra träning

Efter en lite tyngre period i allsvenskan har Roni Porokara de senaste matcherna visat allt bättre form.

–Jo, jag har kört lite egen extra träning på slutet och samspelet mellan Samuel Wowoah och mig börjar sitta bättre. Jag får nu lite mer tid med bollen, det gillar jag, säger vänsteryttern som i andra halvlek också bland annat hann frispela Paulinho.

EM-kval i veckan

I veckan väntar nu andra utmaningar. Med det finska landslaget ska han spela dubbla EM-kval, borta mot Moldavien och Holland.

–Alla pratar bara om Holland. Men det är viktigt med en bra start mot Moldavien, det kan bli riktigt tufft eftersom man inte vet vilka förhållanden matchen spelas under.