Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roni med i truppen mot Åtvid

I går var Roni Porokara tillbaka på ÖSK:s träning efter den havererade proffsaffären i Israel. I dag sitter finländaren sannolikt på bänken när ÖSK möter Åtvidabergs FF i årets första träningsmatch på Behrn arena.– Roni är säkert med i truppen, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Efter besöket hos Maccabi Haifa, och landslagsuppdraget för Finland, väntade fysträning med ÖSK-kompisarna i friidrottshallen på torsdagsmorgonen.

Men när NA försynt frågade om en intervju blev det nobben.

– Det kan du glömma, fräser Roni, märkbart påverkad av de senaste dagarnas turbulens runt spelaragenten Oliver Cabrera.

Ordinarie spelare tillbakaMaccabi Haifas vd Itamar Chizik säger till fotbollskanalen.se att Oliver Cabrera företrätt både Porokara och ÖSK. Cabrera ska, enligt Itamar Chizik, ha diskuterat lönenivåer och andra delar av Porokaras kontrakt med Haifa. Ett otillåtet dubbeluppdrag enligt Fifas regelverk.

– Mister Cabrera är Ronis agent. Han har skött alla förhandlingar och överläggningar med oss, säger Itamar Chizik till fotbollskanalen.se.

Han har inte enbart talat för den svenska klubben, Örebros, räkning?– Nej, nej. Han representerar Roni.

Hur som helst har Sixten Boström, i alla fall som situationen är just nu, fått tillbaka en ordinarie spelare som nyligen ansågs som förlorad.

Hur ser du på Ronis framtid i ÖSK?

– Han är en spelare i truppen, det är den värld jag lever i. Jag tittar vilka spelare som finns i truppen och spelar med dom. Jag kan inte gå runt och tänka på vilka som kan tänkas försvinna eller inte, säger Sixten.

ÖSK-tränaren har i grunden samma policy när det gäller strulige Eric Bassombeng som just nu befinner sig i Turkiet på den omskrivna ”säljskapsresan” för att försöka spela till sig ett kontrakt i en annan klubb.

– Jag kan inte utesluta honom om han är vår spelare, säger han.

Vet du hur det går för honom?– Det senaste jag hört är att han spelade bra i nån match därnere och passade fram till två mål, svarar Boström.

Matchguide

Vad: ÖSK-Åtvidaberg.

När: Klockan 18.30.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.