Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rör inte Oset!

Lokal-tv hade 9 juli ett reportage som handlade om våra naturområden Karlslund och Oset. Några ungdomar hade fått i uppdrag av Örebro Kommun, att som sommarjobb hitta på förändringar för att göra områdena mer attraktiva för ungdomar. Bland annat tyckte ungdomarna att Oset behövde grillplatser och

kiosk. Belysning fanns också på önskelistan. Tjejen i reportaget ansåg att hon hade fått ett bättre sommarjobb än att ligga och rensa ogräs. Jag skulle nog rekommendera att hon fick göra just det i stället. Alltså rensa ogräs. Uppenbarligen har dessa ungdomar inte alls fattat grejen med Oset. Gäller nog tyvärr även våra kommunpolitiker.

Oset är ett underbart naturområde, precis som det är. Ingen kiosk och ingen nerskräpning alls. Människorna som rör sig i detta område tar ansvar. Naturen och fåglarna är det som råder där, och vi kommer dit som gäster. Det finns också många ungdomar som uppskattar platsen, och tar hänsyn. De kommer dit med sina kikare och hemgjorda mackor och njuter av naturen.

Snälla, dra inte i gång en massa konstigheter som skrämmer bort varenda fågel och förstör vårt underbara Oset! Ungdomarna kan väl äta glass och grilla korv på någon annan plats!

Erik Rosenberg ser oss från sin himmel!

Naturälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel