Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ros och ris om nya Lillåspåret

Lillåspåret och anslutningen till Venaspåret, totalt cirka 5000 m har under våren rustats upp på ett mycket bra sätt. Stenar och rötter har tagits bort och spåret har breddats och försetts med grusöverbyggnad så bra att man skulle kunna bil runt spåret. Gamla belysningen har ersatts med nya stolpar av stål med ett avstånd på cirka 40 m, strålande.

När arbetet med upprustningen startade påpekades till Tekniska förvaltningen att en del, cirka 300 m på anslutningen till Lillåspåret från Buxbomsvägen, behövde förbättras. Särskilt backen efter rastplatsen som är full med stora stenar och rötter vilket utgör en stor risk för skador och omöjliggör för äldre och rörelsehindrade att ta sig fram. Större delen är sedan tidigare upprustad och i bra skick.

Anslutningen från Buxbomsvägen har hela Bettorp inklusive Lillåns södra skola och förskolorna i Lillån och Bettorp som upptagningsområde och är den anslutning till spåret som utnyttjas av flest.

Svaret från Tekniska förvaltningen var det inte ingick i planeringen och därför inte kunde göras trots att maskiner och personal fanns på plats och arbetet kunnat genomföras på mindre är en dag. Man skulle dock titta på det efteråt! Varför kunde man rusta upp 5000 m men inte dessa 300 meter?

En ny förfrågan till Tekniska Förvaltningen med önskemålen om åtgärder har sänts in men efter en månad har inte ens ett svar erhållits vilket är dåligt men inte förvånande.

Skall det behöva ske en olycka i den steniga backen för att Tekniska Förvaltningen skall agera?

”Lillåbo”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel