Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosenberg: ”Borde vunnit matchen enkelt”

Lyckades ÖSK knäcka MFF-koden i cupskrällen? Absolut inte, menar Markus Rosenberg.- Vi skapar tillräckligt för att göra fyra, fem, sex mål, säger anfallsstjärnan.

ÖSK är klart för semifinal i svenska cupen mot antingen Elfsborg eller Hammarby. Detta efter en rejäl skräll på Malmö IP. Logi Valgardssons vackra vänsteravslut i första halvlek räckte till seger trots att bortalaget pressades tillbaka hårt matchen igenom.

Jacob Rinne stod för en felfri insats i målet men sattes heller aldrig på några riktigt svåra prov av svenska mästarna. Målvakten plockade säkert ner inlägg och stoppade relativt enkelt MFF:s avslut som allt som oftast var mitt på mål.

Men hemmalagets stjärnanfallare Markus Rosenberg menar att det var ren oflyt att bollen inte ville in.

-Vi skapar tillräckligt för att göra fyra, fem, sex mål. Men det var en sådan dag då bollen inte ville in. Det är svårt att göra en annan analys, säger han och tillägger:

-Vi kanske startade lite dåligt och inte var lika aggressiva som vi varit tidigare, men överlag så ska vi ju vinna matchen enkelt.

ÖSK kunde mycket väl ha ökat på sin ledning i matchens slutskede då Daniel Nordmark på kort tid spelade fram både Ahmed Yasin och Kalle Holmberg till riktigt heta målchanser.

-Jag tycker att vi dominerar i 90 minuter. De har väl någon chans där i slutet när vi är uppe med alla man, men annars har de bara någon halvchans och något långskott. Annars är det vi som har allt. Vi håller uppe tempot och har bra variation, säger Rosenberg.

Du verkar inte så imponerad av sättet ÖSK spelade på?

-Jo, de spelade bra defensivt. De gjorde det ganska bra. Men så här kommer det se ut framöver. Det är bara att vänja sig. Jag tycker att vi gjorde saker bra precis som förra året. Vi hade tålamod och höll fast vid vårt spel. I slutet är det lätt att bli frustrerad och spela långt och hafsigt, men vi behöll tålamodet och skapade som sagt tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen.

Malmö FF har inte vunnit svenska cupen sedan 1989. Att laget inte lyckas med det i år heller och är ute redan i kvartsfinalen är ett tungt bakslag för den skånska storklubben.

-Det är den här jävla cupen alltså… Det är klart det är en besvikelse. Vi har inte vunnit den på länge och ville vinna den i år, suckar Rosenberg.