Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rotavdraget gynnar vissa grupper

Även om det kanske inte verkar så, så är sommaren snart här. Vi är många som ser fram emot en fin kväll på balkongen eller verandan, med något gott att dricka och en värmande kvällssol. Jag blir glad av tanken. Och förbannad.

Varför, undrar ni så klart? Jo, min balkong är helt okej, men vill jag fixa till den lite extra så behöver jag övertyga min hyresvärd att det ska göras. Det tror jag inte jag lyckas med, då vill ju så klart alla grannar ha samma standard och det kostar pengar. Då återstår att jag får hyresvärdens godkännande att göra något själv. Det kalaset får jag stå för, oavsett om jag tar in hjälp eller inte.

Om villaägaren vill göra något åt sin veranda, kan denne räkna med ett Rot-avdrag för arbetskostnaden.

Ett glas vin i kvällssolen beskattas faktiskt olika i det här landet. Kanske är exemplet med kvällssolen på verandan lite förenklat, men samma sak gäller ju när det handlar om tapetsering eller golvläggning också. Det är inte rimligt? Varför vill inte regeringen att alla boende ska ha samma förutsättningar? Det mest rättvisa vore att alla hyresgäster, eller deras hyresvärdar, får göra Rot-avdrag för samma renoveringar och ombyggnationer som villaägare får göra.

Örebro

Kristin Franklin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel