Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Royal league kan återuppstå

Örebro SK kan få extra belöning för en topplats i allsvenskan. Royal league ryktas återuppstå redan till vintern.
– Vi för intensiva samtal, men jag vill inte säga ännu vad det leder till, säger SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin.

Royal league lades ner 2007 efter att man inte lyckats skriva något tv-avtal. Sedan dess har Svensk Elitfotboll jobbat för att återinföra ligan, men inte lyckats.

Men nu kan det vara på gång.

SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin vill inte fullt ut bekräfta att det blir ligaspel redan till vintern men erkänner att det är något de jobbat hårt för på sistone.

– Jag skulle vilja säga redan nu att ”nu kör vi”, men det vågar jag inte. Men jag är optimist, klubbarna vill detta så gärna.

Han säger att det råder total enighet bland de allsvenskan klubbarna kring Royal league som åtminstone förr spelades mellan november och mars med finaler under våren. Enligt uppgift förs diskussioner om att den nya varianten av ligan kommer att spelas utomlands i form av en turnering på någon eller några av de varmare orter där skandinaviska klubbar förlägger sina träningsläger.

Att Örebro, i dagsläget på en tredje plats i tabellen, är sugna på toppfotboll vintertid överraskar inte.

– Vi är jättepositiva, allra helst med dagens tabelläge, säger ÖSK:s ordförande Björn Åqvist.

Han ser framför allt två stora fördelar med att Örebro tar en av de fyra svenska platserna i Royal league nu till vintern.

– Det betyder ju att vi under försäsongen får riktigt bra tävlingsmatcher och dessutom ger det positiv uppmärksamhet till klubben som blir mer känd.

Tommy Theorin vill inte säga när vi kan vänta ett klart besked men ska det i gång redan till vintern är det redan hög tid.

Den springande punkten är så klart att få ekonomin att gå ihop vilket till stor del hänger på ett lyckat tv-avtal.

– Jag hoppas innerligt att det löser sig, men kan varken säga bu eller bä just nu, hälsar Theorin.

Det här är Royal league