Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rudbecksskolan läggs ner - trots att inga beslut har fattats

Om två år försvinner Rudbecksskolan i Örebro. Det har kommunalråden bestämt. Marken är redan såld.
Ändå finns det inget formellt beslut om nedläggning. Inte på någon nivå i kommunen.
NA har granskat turerna kring Rudbecksskolans nedläggning.

"Det finns inga beslut om nedläggning." "Vi ger inte upp kampen." Det är de vanligaste kommentarerna från personal och elever på Rudbecksskolan. Beskeden kring Rudbeckskolan i Örebro har varit otydliga.

På gymnasiemässan i höstas fick elever i nian beskedet att skolan kommer att finnas kvar - trots att ansvariga på alla nivåer säger att lokalerna ska vara tömda sommaren 2012.

Men det är inte bara elever och lärare som är förvirrade. Även politiker och tjänstemän blev förvånade när kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) meddelade att skolan skulle avvecklas på en presskonferens för ett år sedan. 

Inte ens gymnasienämndens ordförande Lotta Olsson (M) visste att Bondeson skulle gå ut med den informationen. Det säger hon nu till NA.

- Vi hade pratat om att sammanföra Karolinska och Rudbeck och att minska lokalerna på Rudbeck. Men om det skulle leda till en nedläggning hade vi inte processat färdigt, säger Lotta Olsson.

Inte heller tjänstemännen var informerade innan Bondeson lämnade beskedet att skolan skulle avvecklas.

- Vi tyckte att vi hade pratat oss samman med Bondeson. Men tydligen hade vi inte det, säger en tjänsteman i Örebro kommun.

NA har granskat turerna kring Rudbecksskolans nedläggning och pratat med berörda personer. Läs reportaget i dagens papperstidning.

I höst slås Karolinska skolan och Rudbecksskolan samman till en enhet.

Ska du gå på Karolinska skolan eller Rudbecksskolan? Klicka på länken så får du veta vad som gäller.