Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rudbecksskolan räddas 

Rudbecksskolan ska inte läggas ner. Det beskedet ger kommunalrådet Lena Baastad (S) nu.
- Rudbecksskolan kommer att finnas kvar.

Det har varit många besked kring Rudbecksskolan det senaste året. Koalitionen beslutade att skolan skulle läggas ner. Socialdemokraterna protesterade och gjorde Rudbecksskolan till en valfråga inför omvalet.

Viktig fråga för nya styretNär Socialdemokraterna förhandlade med Kristdemokraterna och Centerpartiet om det nya styret i Örebro var Rudbecksskolan därför en viktig fråga. Men på presskonferensen i tisdags var beskeden ändå vaga. Nyligen skickade partierna ut ett pressmeddelande med beskedet att ”Rudbecksskolans framtid omprövas”.

På kort sikt betyder det att ekonomiprogrammet inte kommer att flyttas till Wadköpings utbildningscentrum i höst som planerat. Det innebär också att Borgen inte ska utrymmas i höst.

Tydligt besked från BaastadMen vad innebär det på lång sikt? Pressmeddelandet är otydligt. Där står att politiker och skolledning ska ”ompröva möjligheterna för en framtida och långsiktig lösning, som är ekonomisk hållbar”. Fast när NA ringer upp Lena Baastad (S) är hon tydlig med vad som gäller:

- Rudbecksskolan kommer att finnas kvar.

Betyder det här att personal och elever kan andas ut, att ni kommer att hitta en lösning? Eller betyder det att ni kanske kommer att hitta en lösning?- Vi kommer att hitta en lösning på det.

Lena Baastad säger att skolan ska vara kvar på sikt, frågan är bara hur man löser det rent organisatoriskt. Karolinska skolan och Rudbecksskolan har ju redan slagits ihop till en enhet. Inför valet sade Socialdemokraterna att de ville flytta en 7-9-skola till Rudbecksskolan.

- Hur organisationen ska se ut, det får vi återkomma till. Vad ska innehållet vara? Hur ska det se ut? Det återkommer vi till. Men vi ville ge personal och elever besked före sommaren, säger Lena Baastad.

Beslutet kommer att fattas vid ett extra sammanträde i gymnasienämnden.