Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Runheim blir hockeyreporter

Om två veckor kör elitseriens slutspel igång.
Då gör örebroaren Claes Runheim comeback i tv-rutan - som reporter.
– En stor anledning till att jag hoppade på det här var att det inte handlade om den där studiogrejen, säger han till Aftonbladet.

För två år sedan la Claes Runheim tv-karriären på hyllan. Det var en karriär som varade i över tolv år.

I januari 2009 valde han istället att gå över till tidningsvärlden och började på sitt nya jobb som chefredaktör för löpartidningen Runner’s World. Men när elitseriens slutspel drar igång om cirka två veckor väljer örebroaren att göra comeback i tv-rutan.

"Skitroligt"

– Det ska bli skitroligt. I första hand ser jag det som ett tillfälligt inhopp, ett extraknäck vid sidan av mitt riktiga jobb. Vad det leder till i framtiden har jag ingen aning om, men skulle rätt erbjudande dyka upp är jag självklart intresserad, säger han till Aftonbladet.

Han kommer under hockeyslutspelet jobba åt Kanal 5 och Kanal 9 – men inte i tv-studion.

Kritiska frågor

– En stor anledning till att jag hoppade på det här var att det inte handlade om den där studiogrejen. I den rollen har jag gjort elva hockey-VM och även lett Champions League sedan 1996.

Och han passar på att dela ut en känga till reporterkollegorna.

– Fortfarande finns det reportrar som vill vara för mycket kompis med de stora spelarna. Jag tror du kan ha en bra relation även om man ställer kritiska frågor, säger han.