Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinen som ska lyfta ÖSK

Som NA redan avslöjat är det Lisa Wirén som ska förstärka ÖSK:s allsvenska handbollslag under slutspurten mot elitserien.

Annons

På tisdagen höll ÖSK presskonferens, och presenterade Lisa Wirén som förstärkningen som ska hålla laget under armarna de sista fyra omgångarna.

- Jag hoppas kunna bidra med rutin och lite lugn, kanske främst på träning. Jag har inte tränat eller spelat handboll på åtta månader, och är väl rätt långt ifrån den form jag varit i. Men jag kan tänka mig att jag kan hjälpa till i försvarsspelet först och främst, säger Lisa, som senast spelade som proffs i tyska Leipzig.

Där bröt hon kontraktet i förtid, och valde att satsa på en civil karriär. Därför tillbringade hon hösten i Bryssel, där hon jobbat för regionförbundet i Örebro. Nu har Lisa fått jobb i Örebro, men det var inte självklart att hon skulle ta upp handbollen igen.

- Jag har en axel som kunde vara bättre, och känner av hälsenen som jag drog av för ett par år sedan. Men jag vill gärna ge tillbaka till handbollen i Örebro, även om jag aldrig spelat i ÖSK tidigare. Det är ett riktigt bra, ungt lag jag kommer till, säger Lisa, som hunnit träna tre gånger med sin nya klubb.

Om det blir elitserien, kan du tänka dig att fortsätta då?- Man ska aldrig säga aldrig, men det är inte planen. Det som gäller nu är resten av den här säsongen.

ÖSK ligger tvåa med fyra omgångar kvar, vilket betyder direktuppflyttning. Ytterligare två lag får kvala.