Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryktades vara klar för Örebro – här är den eftertraktade backens nya klubbadress: "Gedigen och rejäl"

Linköping tappar Niclas Lundgren till nästa säsong.
Backen är nämligen klar för Brynäs de två kommande säsongerna.

Annons

Ryktena kring Linköpingsbacken florerat i media sedan en tid tillbaka. Vissa uppgifter menade att han var klar för Örebro, men under skärtorsdagen kom det slutgiltiga beskedet: Niclas Lundgren lämnar Linköping för Brynäs.

-Med Niclas får vi en gedigen och rejäl tvåvägsback med god erfarenhet från SHL-spel, han har spelat över 340 SHL-matcher och är en stark +/- spelare som håller en hög nivå, säger Stefan Bengtzén Brynäs sportchef till klubbens hemsida.

Den 28-årige backen, som spenderat de två senaste säsongerna i Linköping och fostrats av VIK Västerås, har skrivit på ett tvåårskontrakt.

-Jag är en back som sätter stor stolthet i att arbeta defensivt, det är min grundpelare i spelet men jag vet att jag kan utveckla mitt spel och för att finnas med högre upp på plan också. Det ska bli riktigt kul att komma till Brynäs IF och bli Gävlebo, säger Lundgren till Brynäs.

► (+) Silly season: Allt om Brynäs lagbygge – rykten, nyförvärv och nyheter

► (+) Eftertraktad Linus Ölund har bestämt sig: "Gjort min sista match i Brynäs på ett bra tag"

► (+) Stisse Åberg: Sista matchen var som hela säsongen – schabbel från första sekund och sedan gick inget att rädda