Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S behöver en nya strategi inför valet

Annons

I valet nu i september riskerar tre partier att åka ut, vilket ni nog läst i media. Det är Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna som balanserar nära gränsen eller till och med ligger under treprocentsspärren.

Vad är det som händer i politiken? Vårt största parti, Socialdemokraterna, är beroende av Miljöpartiet för att kunna klå Alliansen och säkra sin maktposition. Men nu riskerar MP att åka ut.

Alliansen då? Två partier riskerar att åka ut och Moderaterna själva kan inte komma ikapp Socialdemokraterna. Moderaternas ledare Ulf Kristersson har sagt att han skall styra Sverige efter valet och som jag ser så är enda det alternativet då Sverigedemokraterna som stöttar Moderaterna – och M har sagt att dom inte ska samarbeta med SD?

SD är tredje största parti och de enda som kan stötta M. Det vore olyckligt för Sverige om SD fick en maktposition efter valet. Då får vi verkligen kämpa för våra rättigheter.

SD klarar inte ens av att hålla sams inom partiet, det är ständigt interna konflikter och ledamöter som blir sparkade. Fem SD-ledmöter har åkt ut.

De sparkade vägrar kliva av sina ledamotsplatser och har startat ett nytt parti som heter Alternativ för Sverige. Detta är oroväckande då de är på plats i riksdagen och ringar oro i leden.

Vad ska då sossarna gör för att vinna valet?

För det första: Gå ut och kampanja er politik i media.

För det andra: Gå ut och träffa väljarna där de befinner sej, exempelvis i butiker, på stationer och kaféer. Bered er på frågor från väljarna om varför de ska rösta på S.

Sist men inte minst: Koncentrera er på de yngre väljarna.

Jon Brossberg

Kopparberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel