Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: "En smäll åt regeringen"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna klarade inte målet på 25 procent, men gjorde ett bättre resultat i länet än i riket, 30,5 procent mot 24,4.
– Jag tycker vi har gjort en fantastisk valrörelse här i Örebro, säger Eva-Lena Jansson (S) på plats 30 på S-listan till EU-valet.

Socialdemokraterna landade strax under målet på 25 procent.

– Vi ville naturligtvis göra ett bättre resultat än i förra valet. Däremot kan vi se att de som förlorar mest i valen är regeringspartien. Det är en ström till vänster, vi har inte lyckats fånga de feministiska vindarna på det sätt vi borde ha gjort. FI har lyckats bra där, säger Eva-Lena Jansson.

Hon är stolt över det kampanjarbete som S arbetat med under den senaste tiden.

– Intensivt, men det har varit kul. Hela länet har jobbat fantastiskt och jag har rest och träffat människor över hela länet. Jag har varit överallt känns det som. Jag tror inte vårt parti har gjort en sån här EU-valrörelse någon gång, säger hon.

Eva-Lena Jansson ser en tydlig vänstertrend i valresultatet.

– Det är positivt, sen hade jag hoppats att vi kunde fångat mer av det. Men det är en smäll åt regeringen. Man talar om att man inte gillar högerpolitiken.