Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-förslag till planprogram

Årligen uppdateras kommunens plan-, bygg- och bostadsprogram för att den ska vara så färsk som möjligt. I dag är sista dagen att lämna in synpunkter.

Enligt stadsarkitekt Kurt Larsson är det framförallt de olika nämnderna som lämnar in förslag på förändringar av dokumentet.

Centern har i år lagt ett eget förslag och det har även Socialdemokraterna gjort. Medan Centern i stort sett fokuserar på Kumlabyområdet, se separat artikel, så ger Socialdemokraterna mindre förändringsförslag på en rad områden. Det handlar bland annat om att högprioritera följande områden: åtgärder mot trafikproblem på Aspgatan, revidering av miljöprogrammet, detaljplaner för Viaområdet och Kvarntorpsområdet. Socialdemokraterna vill även peka på behovet av trygghetsboende för äldre och det kan vara aktuellt att bygga en ny förskola om 3-4 år.

(S) föreslår också, vilket ligger i linje med Centerns åsikter, att det görs en plan för hur västra och östra Kumlabyområdet kan bindas samman.