Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar

... till Engagerade Röforsbor, NA den 19 februari.

Vi Socialdemokrater beklagar det som hänt i Röfors och Röforsborna.

Vi (S) vill att hela vår kommun ska utvecklas därför tyckte vi att en ny etablering i Röfors som skulle ge arbetstillfällen till något positivt utifrån den information vi fick till oss. Tiden och verkligheten har visat oss något annat och vi förstår att de boende i Röfors upplevt stor påverkan från verksamheten.

Vi (S) vill inte bara beklaga det som hänt utan vi vill ställa till rätta med att göra något konkret för att trygga utvecklingen i Röfors inför framtiden. Vi måste blicka framåt!

Till kommunfullmäktige har ett medborgarförslag lämnats in angående samhällsplanering i Röfors med förslag om detaljplan med mera. Ett konkret medborgarförslag vi (S) tänker stötta då vi tror på en framtid i vår kommun. Röfors är en plats för ett flertal familjer som valt lugnet och tryggheten och vi (S) vill att människor upplever vår kommun som en bra plats att leva sina liv på, att slippa oroas för barn och gamlas välfärd med framförallt känna en trygghet mot att plötsligt oplanerade förändringar förstör livsförutsättningar och boendemiljöer.

Det finns också en utvecklingsplan för Röfors som kommit i skymundan på grund av det som hänt. Utvecklingsplanen innehåller flera bra ställningstaganden till förbättringar inom flera områden som ska jobbas med för en gemensam utveckling av orten.

Vi (S) kommer inte att lämna Röfors i sticket!

Socialdemokraterna Laxå kommun

Therese Magnusson

Partiföreträdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel