Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S kan fortsätta styra med V och MP

Artikel 271 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Tillsammans med MP och V har S en majoritetsställning i kommunfullmäktige även i nästa mandatperiod.- Vi ska ha ett möte med V och MP om framtiden, säger Ewa-Leena Johansson (S).

Annons

- Men först vill vi invänta onsdagsräkningen av rösterna i kommunvalet så vi vet den exakta mandatfördelningen.

I det preliminära valresultatet har ändå Socialdemokraterna med stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet mer än hälften av stolarna i kommunfullmäktige. S med 9 mandat, MP och V med 2 mandat vardera. Det ger 13 mandat av de sammanlagt 25 mandat som finns i fullmäktige från och med nästa mandatperiod.

Ska ni erbjuda V och MP ordförandeposter i utskotten nu?

- Det är en fråga vi får diskutera med V och MP. De har tidigare haft svårt att hitta folk till uppdragen, men vi kan ta den diskussionen med dem igen, svarar Ewa-Leena Johansson.

S, MP och V har en valteknisk samverkan vilket är samverkan mellan två eller fler partier för att få en optimal utdelning av mandatfördelningen från de väljare som röstat på något av partierna i samverkansgruppen.