Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S kan fortsätta styra med V och MP

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Tillsammans med MP och V har S en majoritetsställning i kommunfullmäktige även i nästa mandatperiod.- Vi ska ha ett möte med V och MP om framtiden, säger Ewa-Leena Johansson (S).

- Men först vill vi invänta onsdagsräkningen av rösterna i kommunvalet så vi vet den exakta mandatfördelningen.

I det preliminära valresultatet har ändå Socialdemokraterna med stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet mer än hälften av stolarna i kommunfullmäktige. S med 9 mandat, MP och V med 2 mandat vardera. Det ger 13 mandat av de sammanlagt 25 mandat som finns i fullmäktige från och med nästa mandatperiod.

Ska ni erbjuda V och MP ordförandeposter i utskotten nu?

- Det är en fråga vi får diskutera med V och MP. De har tidigare haft svårt att hitta folk till uppdragen, men vi kan ta den diskussionen med dem igen, svarar Ewa-Leena Johansson.

S, MP och V har en valteknisk samverkan vilket är samverkan mellan två eller fler partier för att få en optimal utdelning av mandatfördelningen från de väljare som röstat på något av partierna i samverkansgruppen.