Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S, KD och C slaktar utsatta barns elevverksamhet i Örebro kommun!

När lärare, rektorer och vårdnadshavare efterfrågar mer hjälp till hemmasittande skolelever i Örebro väljer S, KD och C att spara pengar på den grupp barn i grundskolan som behöver mest stöd. 

Att lägga ner Kompassens Elevverksamhet riskerar döma dessa elever till ett livslångt utanförskap. Vi har väldigt svårt att förstå hur man kan gå emot brukarundersökningen och rektorernas egna rekommendationer om att Kompassens Elevverksamhet borde byggas ut. Istället väljer alltså de styrande att lägga ner den. Hur kan man rättfärdiga detta förslag? 

Detta riskerar att grundskolelever hamnar i kläm och glöms bort. 

S, KD och C tvingar med detta förslag rektorer och lärare till nödlösningar som leder till att barnen blir mer utsatta och hamnar ännu längre ifrån skolan och samhället.  

Istället för en samlad verksamhet där lärarna är experter på att hjälpa hemmasittande elever att komma tillbaka till skolan i ett tidigt skeende, ska skolorna nu själva ansvara för hemmasittande elever. Detta riskerar att grundskolelever hamnar i kläm och glöms bort. 

... vi kommer göra allt i vår makt för att stoppa denna idioti.

Att svika en sådan utsatt grupp elever är inget annat än en ren katastrof, hur kan S, KD och C stödja detta förslag? De verkar beredda att göra vad som helst för att spara pengar på våra barn. Fortsätter deras nerskärningsmani så kommer Örebro kommun ha svikit en hel generation elever. Detta leder bara till ökade kostnader för skola, kommun och skattebetalare framöver. 

Vi i Liberalerna vägrar låta detta hända och vi kommer göra allt i vår makt för att stoppa denna idioti. Liberalerna inser att barnen är vår framtid och vårt hopp, därför väljer vi att fokusera på skolan och dess elever, oavsett behov, i vår budget.

Vi i Liberalerna kommer hålla politikerna från S, KD och C ansvariga för dessa elevers förstörda livschanser. Nog får vara nog. 

Robin Winqvist

Liberalerna. ledamot Grundskolenämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel