Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-löftet: 30 nya studentlägenheter

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna lovar att Örebro läns landsting ska bygga 30 nya studentlägenheter om de vinner valet.

-Vi ser en oerhört stor brist på små lägenheter och studentlägenheter. Vi tycker att Örebro kommun gör ett bra jobb och bygger för fullt, men vi ser att även vi behöver dra vårt strå till stacken, säger Marie-Louise Forsberg Fransson (S).

Det är vid Faktorigatan, ett stenkast från USÖ, som man tänker sig att bygga. Fastigheten ägs bolaget Länsgården, som sin tur helägs av landstinget.

-Det är en viktig signal till alla som funderar på att söka sig till universitetet. Det är viktigt att ingen ska behöva tacka nej till en utbildning bara för att man inte har någonstans att bo, säger Alaa Idris (S).

I dag är det parkering på fastigheten.

-Ja, men vi håller vi håller på att projektera för ett parkeringshus framför USÖ. Sedan har vi köpt in oss mer och mer in på cv-området för att klara expansionen av universitetsjukhusområdet, säger Marie-Louise Forsberg Fransson.

Vad har ni för tidsplan?

-Faktum är att vi kommer att köra fram det här ärendet redan på de kommande mötena så att utredningen sätter igång, och vi får en snabb förprojektering, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.