Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S lovar fler specialistutbildade sjuksköterskor

Artikel 152 av 214
Valet 2018
Visa alla artiklar

Fler sjuksköterskor än nu ska få möjlighet att utbilda sig till specialister med lön, lovar Socialdemokraterna i region Örebro län. Dessutom ska undersköterskor kunna utbilda sig till specialister inom regionens verksamhet.

Annons

S presenterade på tisdagen en utbildningssatsning inom vården.

”Det behövs mer välutbildad personal på alla nivåer i vården. Undersköterskorna är en viktig yrkesgrupp, de har idag begränsade möjligheter att utbilda sig vidare inom sitt yrke eller att söka sig vidare inom vården”, säger regionrådet Karin Sundin (S) i ett pressmeddelande.

I nuläget finns det i Region Örebro län 60 utbildningstjänster per år där sjuksköterskor specialistutbildas med lön. S lovar att det ska bli fler sådana utbildningstjänster. Hur många fler framgår inte av pressmeddelandet.

Resurser till de utlovade utökningarna av specialistutbildningar tillförs genom förstärkningen av de välfärdsmiljarder som socialdemokraterna utlovat i den nationella valrörelsen. 400 miljoner kronor ska öronmärkas för utbildning av specialistsjuksköterskor.

”När det nu går väldigt bra för svensk ekonomi vill vi fortsätta investera i sjukvården. Att erbjuda fler möjlighet att utbilda sig till specialistsjuksköterska är viktigt för en ännu bättre sjukvård och en avgörande del i ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige”, säger Lena Rådström Baastad, riksdagskandidat (S).

Annons