Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S lovar jobb till 900 unga örebroare

 
Val 2014
Visa alla artiklar

En regering som är ledd av Socialdemokraterna lovar att skapa praktik, utbildning och jobb åt 900 unga i Örebro kommun. Det lovar Lena Baastad (S) i ett pressmeddelande.

Det är genom den så kallade 90-dagarsgarantin som unga arbetslösa ska tas om hand, om det blir ett regeringsskifte.

Socialdemokraterna tänker sig att investera för sex miljarder kronor. Det menar man kommer att räcka till 50 000 platser runt om i landet, och bryter man siffrorna till Örebro kommun landar det på 900 platser.

– Vi får ett ordentligt tillskott av verktyg att skapa jobb, praktik och utbildning för unga arbetslösa. Ingen uppgift är viktigare än att bekämpa ungdomsarbetslösheten, säger säger Lena Baastad (s), kommunstyrelsens ordförande, och fortsätter:

– I Örebro kan vi redan i dag sänka kostnaderna för försörjningsstöd. Med de här resurserna skulle ännu många fler komma från passivitet och komma närmare arbetsmarknaden.

Lena Baastad tror att 900 platser kommer att räcka långt.

– Med de resurser som Arbetsförmedlingen redan har, med kommunens eget arbete och med ett näringsliv som växer och utvecklas tror jag vi kan nå långt i ambitionen att utrota ungdomsarbetslösheten, säger hon.