Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S ser till att det blir ordning på arbetsmarknaden

Replik

... på Hedbom Rydaeus replik i NA 24 februari.

Socialdemokraterna med samarbetspartierna lägger stor kraft lokalt till att satsa på arbetsmarknadsåtgärder, inte minst till att utbilda till bristyrken. Det möjliggörs genom inte minst genom det faktum att regeringen ser problemet och ger kommunerna pengar till arbetsmarknadsinsatser och satsar på vuxenutbildning och SFI. Det känner Christoffer Hedbom Rydaeus väl till, då han – liksom jag – sitter i Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden. Oftast är vi till och med förvånansvärt ofta överens om åtgärder, vilket glädjer mig och det ska han ha all respekt för – han är både kunnig och engagerad. Det är bra för örebroarna när det bidrar till integration.

Sedan har han och jag lite olika syn, utifrån våra politiska utgångspunkter på hur samhällets sista sociala skyddsnät ska se ut. Nu var det dessvärre inte det min insändare handlade om. Tror nog att vi båda är överens om att vi ska ha ambitionen att få mänskor från försörjningsstöd till egen försörjning. Ibland utifrån olika utgångspunkter.

Min text – åtminstone som jag själv förstod den – handlade om den röra som tillkommit på svensk arbetsmarknad med de initiativ som Moderaterna införde och nu backar ifrån. Där människor arbetskraftsinvandrar och blir grovt utnyttjade och utsatta.

Gällande den nuvarande regeringens insatser mot dessa missförhållanden går det bra att Googla på ”ordning och reda på svensk arbetsmarknad” och hitta till regeringens hemsidor där det framgår att man vid dags dato genomfört cirka 3 000 myndighetsinspektioner på tre år för att stävja det.

I november kommer regeringen föreslå fler åtgärder, utifrån en nu pågående utredning.

Antti Ahtiainen,

Socialdemokraterna i Vivalla och Lundby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel