Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S tänker inte bjuda in till diskussioner

Hellre i opposition än att söka makten till varje pris. Socialdemokraterna bjuder inte in andra partier till samtal om vem som ska styra Hällefors kommun i framtiden.

Annons

Annalena Järnberg, gruppledare för S, ställer sig mycket tveksam till att inleda några diskussioner med övriga partier i kommunen.

– Den smutskampanj samtliga bedrivit mot sossarna den senaste tiden är ett faktum och då förstår jag inte resonemanget att bollen ligger hos oss. Andra partier har visat stort missnöje mot oss. Det verkar som man inte vill ha med oss att göra.

Järnberg är kritisk till de politiska motståndarnas agerande. Hon säger att man å ena sidan har haft ett gott samarbete i styrelser och nämnder, å andra sidan fått utstå offentlig smutskastning.

Fyra mandat

– Frågan är vem vi kan lita på. S är det största partiet, men vi har förlorat fyra mandat och har bara elva. Vi har inte egen majoritet.

Järnberg reflekterar över att HOB, M och C som tidigare ingått en allians faktiskt har tolv mandat.

– Vem för de fram som kommunalråd?

S har med detta inte stängt några dörrar.

– Vill någon söka majoritet med oss är man välkommen att ta kontakt. Men vi säljer oss inte till vilket pris som helst.

Betonar vikten

Järnberg betoner vikten av att man jobbar för kommunens framtid där förtroende är en förutsättning för ett gott arbete.

– Ärlighet måste finnas. Det är ett tufft arbete och då måste vi lita på våra samarbetspartners.

S är beredda att ta ansvaret. Järnberg säger att partiet har sin spelplan klar med Ritha Sörling som tänkbart kommunalråd.

– Men vi är inte ute efter makten utan efter att lösa kommunens problem.

Sätter ni er hellre i opposition?

– Ja, finner vi inte en ärlig, öppen relation med någon då blir det så.