Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S, V, C och HOB diskuterar allians

En lösning till det politiska styret i Hällefors kan vara nära. Enligt uppgift kan partierna S, V, C och HOB bilda en allians.

Mycket tyder på att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Hällefors oberoende och Centerpartiet går samman och bildar ett gemensamt samarbete. Den senaste tiden har parterna samtalat.

– Vi har fört diskussioner, men inte kommit så långt än att det är helt klart, säger Stefan Backius (V).

Backius är försiktig i sina uttalanden men bekräftar att ovan nämnda partier har träffats och har ytterligare möten inbokade. När vill han dock inte säga. På frågan om möjligheten till denna koalition finns svarar Backius ja. Några detaljer har dock inte diskuterats ännu. Backius hoppas att man inom en vecka ska kunna göra offentliga uttalanden.

Kommunalrådsposten är en av många detaljfrågor som har varit uppe i samtalen mellan partierna.

– En av många. I diskussionerna har vi försökt se vilka frågor som är viktiga och behöver lösas. Det finns många fler, allt från enstaka politiska frågor till organisation.

Backius tycker det känns bra att man kanske närmar sig en lösning. Han poängterar hur viktigt det är att hitta ett tydligt och brett styre för Hällefors kommun. Samtalen som förts hittills känns vara i den riktningen anser han.

Kommunalrådet Ritha Sörling (S) vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att ett samarbete kan vara aktuellt.