Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S valprogram: Halva priset på bussturen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Avgiftsfri sjukvård för alla från 85 år. Regionala bristyrkesutbildningar.Halvering av priset på bussresor när det inte är rusningstrafik.I dag presenterade Socialdemokraterna ett valprogram fyllt med satsningar.

Landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson beskriver valprogrammet som stabilt och försiktigt och redan finansierat.

- Genom att vi tillsammans med våra samarbetspartners redan höjt skatten med 50 öre har vi fixat finansieringen av vårt valprogram, förklarar hon.

Skattehöjningen har gett Örebro läns landsting 150 miljoner kronor ytterligare per år och dessa vill nu Socialdemokraterna först och främst använda till de byggnationer som det redan fattats beslut om. Men de ska också räcka till att bland annat anställa fler läkare och distriktssköterskor, ge avgiftsfri sjukvård till alla över 85 år, erbjuda alla mellan 20-25 år vartannat år en avgiftsfri undersökning i tandvården, utveckla en regional ”Ung peng” som ska uppmuntra ungdomar att genomföra arrangemang inom kultur- och fritidsområdet, förbättra riksvägarna 50 och 51 och bygga studentbostäder.

- Vi vet i dag att avgiftsfria sjukvården för de över 85 år kommer att kosta runt 6 miljoner kronor om året och samma siffra gäller för tandvården för de unga, berättar Marie-Louise Forsberg-Fransson och fortsätter:

- Sen ska vi komma ihåg att det här är områden som vi vill utveckla under nästa mandatperiod, inte alla direkt 2015.