Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill bilda majoritet med V

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Så som valresultatet ser ut nu kommer Socialdemokraterna att bilda majoritet med Vänstern. Men Moderaterna hoppas fortfarande att poströsterna ger dem ett femte mandat.

Först på onsdag vet politikerna i Nora exakt hur kommunvalsrösterna fördelar mandaten till kommunfullmäktige. Så som det preliminära resultatet ser ut får Socialdemokraterna 14 mandat och behöver ytterligare fyra mandat för att bilda en majoritet.

– Vi har inte fattat något formellt beslut men vi sa redan före valet att Vänsterpartiet ligger närmast till hands att bilda majoritet med, säger Gerd Erlandsson, ordförande Nora arbetarekommun.

Enligt Erlandsson är det inte aktuellt att fortsätta samarbetet med Moderaterna.

De preliminära siffrorna visar att V i Nora ökar från ett mandat till fyra mandat i årets val. Samtidigt minskar Moderaterna från fem mandat till fyra mandat.

– Kommunen saknar fortfarande 300 röster, utlandsröster och poströster, som inte är räknade än. Vi hoppas fortfarande att vi får tillbaka vårt femte mandat, säger Tom Rymoen (M).

Han berättar att Moderaterna hittills fått 836 röster i Nora och Vänsterpartiet fått 661 röster. Ändå har båda partierna preliminärt fyra mandat var i kommunfullmäktige.

– Jag vet inte vart gränsen går. Men det var samma sak förra valet, då saknade vi 40 röster för att få ytterligare ett mandat, säger Rymoen.