Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir nya NA – nytt tryckeri och en tidning med fler lokala nyheter

Annons

Nästa vecka byter NA tryckeri. Tidningen kommer att ges ut i två delar som i dag men bara i en upplaga. På så vis får alla läsare möjlighet att läsa allt från Örebro län.

- För de allra flesta läsare betyder inte den här förändringen någonting. NA kommer att se ut precis som den gör i dag. Det blir däremot fler lokala nyhetssidor att läsa, säger Anders Nilsson, chefredaktör på NA.

NA kommer att tryckas i Bonniers tryckeri i Akalla, Stockholm. Den första NA som trycks i Sveriges största tryckeri hamnar i brevlådorna på tisdag morgon nästa vecka, den 17 december. Transporttiden blir en timme längre jämfört med den tid det tar idag att leverera tidningar från nuvarande tryckeriet i Västerås.

För att NA ändå ska kunna ha sena nyheter och sena artiklar om sport och resultat slopas den nuvarande editioneringen av tidningen i en Bergslagen- och en Sydnärkeupplaga. Från tisdag nästa vecka ges NA bara ut i en upplaga.

Tidningen kommer fortfarande att ha två delar men B-delen kommer se lite annorlunda ut med fler lokala sidor jämfört med idag.

- Det kommer vara en tydlig avdelning för Hallsberg, Kumla, Lekeberg, Laxå och Askersund och en tydlig avdelning för Bergslagen med nyheter från Hällefors, Ljusnarsberg, Nora och Lindesberg, berättar Anders Nilsson.

Anders Nilsson är noga med att betona att antalet sidor från länets kommuner kommer vara lika många som i dag.

- Länet är viktigt för oss och vi har många läsare i de flesta kommunerna. Vårt mål är att vara aktiva lokalt och leverera senaste nytt 365 dagar om året.

Reaktionerna från läsarna har mestadels varit positiva.

- När vi gick ut och berättade att vi ska göra en och samma tidning för hela länet så var det många som hörde av sig och var glada över att få läsa om allt som händer. Det här är något vi hört från allt fler läsare de senaste åren. En del är uppväxta i Bergslagen men bor i Örebro eller Sydnärke och vill kunna läsa om sina hemkommuner. Samma sak gäller omvänt för de som är uppväxta i Sydnärke och nu bor i Bergslagen.

- Sedan finns det läsare som bara vill läsa om sin egen kommun och inte är intresserade av något annat. Det har vi respekt för. Tidningen är ju ett smörgåsbord med olika avdelningar och nyheter där läsaren väljer vilka nyheter som ska läsas. Det går aldrig att göra en tidning där alla vill läsa allt, säger Anders Nilsson.

Fakta innehållet tidningen NA:

Del 1:

► Ledare

► Nyheter

► In- och utrikes

► Familj

► Kultur och nöje

► Insändare och debatt

Del 2:

► Lokala nyheter Sydnärke

► Lokala nyheter Bergslagen

► Sport

► Radio och tv

► Väder