Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så bra "Sobra" vill inte prata framtid

Han spelade fram till tre mål och var bäst på planen mot Elfsborg. Men Daniel Sobralense vill inte prata om sin framtid i ÖSK.

IFK Göteborg-lånet Daniel Sobralense har briljerat i flera av sina matcher i ÖSK-tröjan.

Men frågan är om yttermittfältaren inte gjorde sin bästa match hittills i 5–1-krossen mot Elfsborg. Han väggspelade fram Marcus Pode till 1–0, hittade samme Pode i straffområdet för 3–1 och frispelade Daniel Gustavsson före 4–1 med en "blind" 40-meterskross.

– Jag är nöjd med att kunna hjälpa laget, men jag var inte bättre än någon annan i dag, säger ”Sobra” ödmjukt.

– Varje gång jag spelar här får jag fina bollar på mittfältet, och jag vet att Pode, ”DG” (Daniel Gustavsson) och de andra tar löpningarna. Då är det inte svårt att slå de här passningarna. Och så är de så bra på att avsluta.

Totalt är Sobralense nu uppe i två mål och fem målgivande passningar på åtta matcher i ÖSK-tröjan. Ett hyfsat poängsnitt av en spelare som under de 1,5 säsongerna före utlåningen till ÖSK bara hade gjort tio matcher från start i IFK Göteborg och inte gjort ett mål, bara noterats för fyra assist.

– Jag trivs väldigt bra här. Alexander Axén har en väldigt bra fotbollsfilosofi, och jag får spela som jag vill, säger han.

Men trots att han trivs så bra vill Sobralense inte prata om framtiden. Tre matcher återstår av allsvenskan och av Sobralensens och Nordin Gerzics utlåningar till ÖSK. Sedan ska duon vända hem till Göteborg, där de tillbringade våren i frysbox och där framtiden är osäker.

– Det blir ingen förlängd utlåning. Antingen stannar de i Örebro, eller så kommer de hit, eller så blir det en annan klubb, sa Mats Gren till GP tidigare i veckan.

Något som alltså betyder att IFK vill sälja Gerzic och Sobralense – eller låta dem spela ut sista året på sina kontrakt, båda har avtal med Göteborg över 2015.

– Jag vill inte prata om Göteborg, jag vill bara prata om hösten här i Örebro. Snacket om Göteborg och nästa säsong tar vi när den här säsongen är slut. Då ska min agent och jag prata, och sedan får vi se vad som händer i januari.

Men du trivs väl i Örebro?

– Ja, men man vet aldrig vad som händer. Sådant är livet.

En sak vet han i alla fall. Under de tre lediga dagarna ÖSK-spelarna får ledigt i samband med allsvenskans landslagsuppehåll kommer han att åka hem till familjen som bor kvar i Kalmar.