Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så fixar du till din påskkärring i dag

Ska ditt barn ut och vara påskkärring i dag? Här är tips på hur du kan förvandlar din unge till en påskkärring.

Kläder. Bylsigt och färgglatt, det är klädkoden som gäller för påskkärringar. Kjol och förkläde ett måste – om mönster och färger skär sig har du lyckats.

Fordon. Påskkärringar är miljömedvetna och använder sig inte av motordrivna fordon för att ta sig till Blåkulla. En rishalmskvast, som drivs på gammal hederlig magi, är att rekommendera. I nödfall fungerar även en vanlig piassavakvast, men i så fall kan det vara lämpligt att kapa av skaftet till lagom längd.

Smink. Pippi Långstrump med rodnande kinder – tänk i de banorna, så hamnar du rätt med sminket. Rött läppstift ger kinderna en bra ton och med en kajalpenna framkallar du några rejäla fräknar.

Attiraljer. Ett huckle på huvudet är lite av kronan på verket. Var inte rädd för att använda en ganska väl tilltagen sjal, som hänger ner elegant över ryggen. Enfärgad går bra, men försök gärna hitta en med färg och mönster. En sjal med själ, helt enkelt. När det gäller förvaringen av påskteckningar är en kaffepanna i koppar det optimala valet. Eftersom sådana kan vara lite kluriga att få tag på fungerar en liten korg i exempelvis rotting alldeles utmärkt.

Mutor. För en lyckad godisjakt i kvarteret är det av stor vikt att påskkärringen har någon typ av muta med sig. Teckningar är att föredra. Tips: Se till att påskkärringen har målat teckningarna själv. Färglagda, figurer från förtryckta målarböcker ger sällan samma utfall i godissamlingen.