Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för storhästryttarna i SM-finalerna

Nu har hoppryttarna avslutat sitt SM i Sundbyholm. På söndagen red storhästryttarna sina finaler och flera länsryttare avancerade i prislistorna.

Örebroaren Niklas Jonsson, som tävlar för Strömsholms Ridsportförening, inledde finalen starkt genom att vara felfri fram till det sista hindret med Caral. Men på den sista oxern fick ekipaget ett nedslag. Efter totalt tre rundor slutade de på 12.97 fel, ett resultat som räckte till en åttonde plats i seniorernas-SM.

I finalen för de unga ryttare, alltså ryttare mellan 18 och 21 år, red Wilma Sofie Ekestubbe från Loviseholm Sporthästklubb hästen Bilexa. De startade som nionde bästa ekipage och efter rundan över de 1,45 höga hindrena med fyra fel avancerade de till en sjunde plats i SM.

Läs också: Cornelia inledde SM med brons– nu väntar ytterligare en final: "Det skulle vara kul med guld"

Juniorryttaren Klara Mattsson från Loviseholm Sporthästklubb red finalen, som gick över 1,40 höga hinder, tillsammans med hästen Night Vision. Efter två nedslag i finalen slutade de på totalt 21 fel och avancerade till en delad 16e plats.

Childrenekipaget Ebba Nilsson och Treasure från Ryttarkamraterna Kumla låg på en elfte plats inför finalen. Men i finalen blev de uteslutna.

Läs också: Niklas Jonsson efter lagbronset: "Nöjda, men inte nöjda"

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på [email protected]