Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hanterar polisen djurgårdsmatchen

Allsvensk premiär mellan ÖSK och Djurgården. Då räknar polisen med att drygt 3 000 dif-supportrar kommer till Örebro.

När Djurgården kommer på besök under söndagen innebär det att polisen bedömer matchen som en så kallad högriskmatch och har extra mycket personal i tjänst.

Men Maths Thörn, insatschef vid Örebropolisen, ser inte att det finns någon ökad risk för oroligheter innan eller efter matchen.

– Vi har ingen stökig historik med Djurgården. Men vi förväntar oss naturligtvis liv och rörelse i centrala delarna av stan. Det får man räkna med, säger han.

Läs också: Biljetthysteri inför premiären

Många av Djurgårdsfansen, som väntas bli runt 3 000 till antalet, kommer att ladda upp på Ritz i Örebro medan ÖSK:s supportergrupp kommer vara på Harrys. Det betyder att polisen behöver se till så supportrarna inte möts när de ska tåga till arenan.

– Deras marsch kommer att korsas någonstans så därför får vi försöka synka tiderna så att de inte går samtidigt, säger Maths Thörn.

I samband med matchen på söndagen kommer flera gator att stängas av runt Behrn arena. Infarten till Restalundsvägen stängs av för alla utom boende i området. Det är också stannandeförbud på vägen vilket innebär att man inte får stanna eller parkera över huvud taget. Efter klockan 14 kommer det heller inte vara möjligt att köra in på Eyragatan vid Idrottshuset eller infarten till Max.

– Man ska göra det bilfritt och det är för allas säkerhet, säger Maths Thörn.