Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här firades nationaldagen i Hällefors

Det var trångt, lerigt, geggigt och blött. Och det var en folkfest. Idag kördes Nationaldagsracet i folkrace i Hällefors.

Annons

Petra Nordquist/MK Kopparberg, Niclas Svensson/Storfors MK och Alexander Andersson/Storfors MK. Där har ni respektive klass-segrare när Nationaldagsracet idag hade genomförts på Sångens motorstadion utanför Hällefors.

Det som började som en regnig och blöt historia skulle övergå till en folkracefest i sol. När första start skedde klockan 12 idag vräkte regnet ned. Och det såg till att börja med inte ut som om regnet tänkte upphöra innan tävlingen var avslutad.

- Det är otroligt geggigt och kladdigt där ute, sade Henrik Eriksson efter att han kört sitt första kvalheat.

- Det går inte att styra bilen om man inte håller sig i mittspåret. Det gör att det är väldigt svårt att köra om, sade Stefan Frisk efter sitt första kvalheat.

Men allteftersom tävlingen fortskred lättade regnet.

Det var 54 anmälda till start idag. Det kördes tre kvalomgångar och sedan finaler.

Resultat: Dam/Veteran: 1) Petra Nordquist/MK Kopparberg; 2) Tomas Hammar/Hällefors MK; 3) Linnéa Hultman/MK Team Treske. Junior: 1) Niclas Svensson/Storfors MK; 2) Andreas Ledin/MK Kopparberg; 3) Tom Hultman/MK Team Treske. Senior: 1) Alexander Andersson/Storfors MK; 2) Robin Björk/Fredriksbergs MK; 3) Christer Lundh/Hällefors MK.